Никаква нова вълна няма да има, никаква жестока пандемия също

Може да харесате още...

9 Отговори

 1. Svetla каза:

  Един специалист, с ясна позиция и открит глас. Браво! Ако мълчим ще стане страшно, ще се изпълнят плановете на много на подкупни правителства…

 2. Долорес Абаджиева каза:

  Проф Андреева сподели, че коронавирусите не са нещо ново за света, а са стари, колкото него и че подобен силен патогенно вирус е имало през 1972-1973, 1978 и 1979 г. тези предходни вируси са били предвестник, на това, което се случи сега.

  Според проф. Аргирова пандемията върви към края си. Това е свързано с множеството различни мутации, които водят до намаляване на неговата вирулентност или патогенност, тоест силата му на заразяване, започна да намалява – вирусът Ковид-19 става все по-малко реактивен. Последно? Андреева или Аргирова ?? Как може такава грешка!!!

  • Владимир Бояджиев каза:

   1. Как точно губи вирулентността си вируса и намалява броя на заразените, след като онзи ден бе отбелязан рекардно голям брой нови случаи?
   2. Като корона вирусите са отколе тук, значи ли че всички имат идентични свойства и прояви… след като ги слага под един знаменател?
   3. Наясно ли е въобще с действието на този вирус, след като приканва преболедувалите го, да се обърнели към пулмолозите?
   4. Познавайки тези вируси, дали знае за някой друг, който през есента зимата, пролетта и вече видно и лятото, продължава да ни тормози?

   • Иванова каза:

    1. Четох, че във всеки вирус, засягащ дихателните пътища, се съдържат 3-5% коронавируси.
    2. Вирулентността се губи, когато вирусът се сблъска със здрави индивиди. Мангъров го обяснява от месеци.
    3. Доста други вируси са активни целогодишно.

 3. Mdrgarita Ilieva каза:

  Вярвам на Проф.Аргирова! Специалист известен със своята компетентност!Извастна е като лекар от години!Може напълно да се вярва на казаното от нея! Лекар с морал!

 4. Lucho Karagyozov каза:

  Добра статия, Радка Аргирова разбира за какво говори.
  Интервюто е от 01 юни, преди повече от месец и половина, това трябва да се знае. Тогава случаите бяха 10 – 20, сега са 200. Аргирова се е надявала, че един заразен ще предава зараза на по-малко от един нов (коефициент на репродукция <1), епидемията ще отслабва. Но всеобщото радостно настроение от „падането“ на мерките доведе до клъстери, които първо бяха малко, после из цялата страна, а сега за клъстери не чувам. Епидемията расте, за съжаление.
  При нас престанаха да се пазят, особено по-младите. Разбраха, че няма да мрат и не им пука. Сега като чуха и за ваксината – съвсем! Но да ги оставим тях.
  Смъртността при заразените над 65 години е от 6% нагоре, зависи от страната. А болестта я карат тежко! Ето това предлагат Мангъров, Слави, измисления социолог Иво Христов. Така че – пазете се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *