Cоvid-19 успя да заблуди всички ни – вече знаем

Може да харесате още...

11 Отговори

 1. Др.Тодоров каза:

  Брав0.Приемете мола много пати,моите колегиални поздрави.

 2. Атанас Вълков Вълков каза:

  Без кооментар! Според мене: имат се знанията, би следвало да е приложението им, съпътствано с трупането на опит. Извинете лайка!

 3. Румен Витков каза:

  Новината е добра, но липсата на линк към източника, име на автора и/или на институцията, която е публикувала статията, е малко подозрително. Търсенето във WEB.ARCHIVE.ORG не даде резулта. Може ли преводачът д-р Владимир Шишков да даде линк към оригинала?

  • Райна Чакърова каза:

   Има посочен източник, но след като го прегледах, установих, че преводът не следва текста на оригинала. По-скоро това е авторизиран превод на д=р Шишков.

 4. Sylvia каза:

  Тази статия е превод на блог пост, който е изтрит поради това, че е написан от анонимен източник и е дезинформация. В отворената платформа “Медиум” има право всеки да помества мнение преди да е проверено за точност и акуратност (защото е мнение, а не факт). Тази точно статия, която Българскят лекар е изгубил време да превежда, вече е изтрита след като разследването на сайта доказва, че не се базира на потвърдени научни факти и източникът вече е изтрил акаунта си. Ако натиснете линка на източника, който българският сайт предлага, ще прочетете аргументация (на Английски) и фактология, предложена от Matthew Amdahl, MD, PhD, професор-доктор- биоинжинер, които изяснява точка по точка погрешността на статия.
  https://www.google.com/amp/s/www.truthorfiction.com/covid-19-had-us-all-fooled-but-now-we-might-have-finally-found-its-secret-medium-post/%3famp

 5. диана димитрова каза:

  Многократно преливахме кръв на пациент с Ковид 19,но той не оцеля за дълбоко наще съжаление

 6. Valov каза:

  Единственото логично обяснение на случващото се:
  Nitrogen Dioxid – NO2 или азотен диоксид е химическо съединение, което заедно с CO2 / предизвикващ парниковият ефект/, са основните замърсители на атмосферата.
  Азотният диосксид се образува при изгарянето на изкопаеми горива /нефт, природен газ, суров петрол, въглища…/.
  Проблемът с този газ е, че в наднормени концентрации предизвиква грипоподобни симптоми, наподобяващи вирусно заболяване, а продължителното излагане на въздейктвието му – пневмонии.

  Цитат от уикипедия:
  “ Only very high concentrations of the gaseous form cause immediate distress: 100–200 ppm can cause mild irritation of the nose and throat, 250–500 ppm can cause edema, leading to bronchitis or pneumonia, and levels above 1000 ppm can cause death due to asphyxiation from fluid in the lungs. There are often no symptoms at the time of exposure other than transient cough, fatigue or nausea, but over hours inflammation in the lungs causes edema.“

  От спътниковата анимация /по доло/се вижда, че нивата на азотен диоксид в районите на епидемията са около 300ppm.
  Това означава че нивото на отравяне е равносилно на пневмония!

  Още по-сериозен проблем е че липсва медикаментозно лечение и единствената терапия е кислародна след ограничаването на излагатето но азотни емисии.
  Симптомите на остро отравяне с азотен диоксид се припокриват с заболяването „COVID-19, уж предизвикани от набедения Коронавирус : /Wikipedia/
  “ Остро отравяне
  Излагането на високи нива на азотен диоксид може да доведе до възпаление на лигавицата и долните или горните дихателни пътища.[11] Симптомите на остро отравяне с азотен диоксид са неспецифични и са сходни със симптомите на отравяне с амоняк, хлор или въглероден оксид. Симптомите наподобяват тези на пневмония или на вирусна инфекция и други наранявания при вдишване, но честите симптоми включват ринитни хрипове или кашлица, конюнктивит, главоболие, дразнене на гърлото и затруднено дишане, което може да доведе до носни фисури, язви или перфорация.[12] Пациентът обикновено изглежда болен, като се наблюдават хипоксемия, съчетана с плитко бързо дишане. Лечението е подпомагащо и включва отстраняване от по-нататъшното излагане на азотен диоксид. Системните симптоми включват повишена температура и анорексия. Електрокардиограмата и рентгенографията на гръдния кош могат да помогнат за откриването на дифузни, двустранни алвеоларни инфилтрати.
  Рентгенографията на гръдния кош може да се използва за диагностициране, a базовата линия може да бъде установена с пулмологичен тест.[13][14] Няма специфичен лабораторен диагностичен тест за остро отравяне с азотен диоксид, но анализът на нивото на артериалния кръвен газ, нивото на метхемоглобина, пълната кръвна картина, глюкозния тест, измерването на лактатния праг и периферната кръвна намазка могат да помогнат при диагностицирането на азотен диоксид.[15] Определянето на азотен диоксид в урината или тъканите не може да постави диагноза, а при тези тестове съществуват технически и интерпретационни проблеми.[16]“

  Епидемичното разпространение на болеста се припокрива от районите на наднормени концентрации:

  http://www.esa.int/ESA_Multimedia/Videos/2020/03/Coronavirus_nitrogen_dioxide_emissions_drop_over_Italy

  Още 2019г. замърсяването с NO2 и CO2 е било значително над пределните концентрации, като парниковият ефект от СО2 е станал причина за най-горещата година в историята на човечеството.
  И доколкото подходящото за плажуване време не ни плаши много, то не така стои проблема с невидимият азотен диоксид NO2. В началото на 2020 г концентрациите му в атмосферата са били толкова високи, че научните схващания за неговото резорбиране са се оказали невярни.
  Азотният диоксид би следвало да остане в атмосферата след образуването си за по-малко от денонощие, след което да се отложи в земната кора, но концентрационните дози са променили реакцията и отлатането се е забавило, като примерно над Ломбардия, след спирането на тратспорта и индустрията намаляването на концентрацията е с 10% на седмица, но за месец и половина от началото на мерките е останала много по-висока от тази за 2019г.
  Така човечеството се сблъсква с екологичен и здравен проблем, който не е обхванат от науката и единствено времето показва резултатите, без те да могат да бъдат изчислени предварително и контролирани.
  Реално тази ситуация доведе и занапред ще води до дълбоки икономически и социални промени, които ще засягат цялото човечество в интерес на оцеляването му.
  Промените ще са най-вече в търсенето на нови енергийни заместители на изкопаемите горива. За съжаление те са най-големият дял на настоящия световен икономически и финансов пазар и този факт ще предизвиква и занапред тежки социални сътресения, особено в развития индустриално свят.
  Нивото на индустрията расте и намалява пропорционално на популацията, която обслужва и това предполага че гъсто населени държави и региони ще платят най-висока цена, независимо от напредъка във развитието.
  …..

 7. доки каза:

  евиденс базед, прилича на законите в правото, написани са, факти са, някой ги е написал преди вас, полезни са, помагат на другите след тях….същото е и в медицината, няма закони казани на ушенце от леля или от баба, няма евиденс базед медицина от блогъри и прочее….има статии в научни списания с импакт фактор…не смесвайте нещата…

 8. ВЕСЕЛИН АЛЕКСИЕВ - ПЛОВДИВ. каза:

  има много истина в статията , доказа се че ковид19 е зловещо биологично оръжие срещу хората. всички служители на сатаната по света правят всичко възможно да попречат да се спасим.с божията помощ може и да успеем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *